agenda AFSPRAAK MAKEN

Banden Service

Autobanden & bijpassende velgen

Goede autobanden zorgen voor uw veiligheid onderweg. Zij zijn het enige contact tussen u en de weg. Als uw banden in goede conditie zijn is dat goed voor de wegligging. De profieldiepte van uw banden speelt hierbij ook een belangrijke rol. Zorg voor de juiste banden in elk seizoen. Voor een uitstraling die bij u en uw auto past kunt u kiezen uit verschillende soorten velgen.

Wij zorgen voor:

  • Uw banden met bijpassende velgen. 
  • Het verwisselen van uw banden. 
  • Uitlijnen van uw banden. 
  • Balanceren van uw banden. 
  • Check of uw banden nog voldoende profiel hebben. 

Banden uitlijnen

Uw auto is niet goed uitgelijnd als uw banden aan een kant extra slijten; of als de auto naar een kant afwijkt; noch als de auto heel zwaar of heel licht stuurt. Een slecht uitgelijnde auto is niet veilig en verbruikt te veel brandstof. Uitlijnen is een vak apart, dat wij beheersen, kom naar Garage B. de Winter om uw auto te laten uitlijnen.

Voor een onbezorgd en veilig rijplezier Garage B. de Winter Banden Service Urmond.

Banden balanceren

Goed uitgebalanceerde banden bevordert het rijcomfort. Ook slijten uw banden minder snel. Natuurlijk neemt het brandstofgebruik ook af bij goed uitgebalanceerde banden. Indien uw stuurt trilt bij een snelheid tussen de 100 en 140 km is het goed om uw banden te laten balanceren. Wij beschikken over moderne elektronische apparatuur.

Verwisselen zomerbanden

Zorg in elk seizoen voor de juiste banden. Met zomerbanden heeft u meer grip en een betere wegligging boven 7 graden. Wij verwisselen ze na de carnavalsperiode.

Verwisselen winterbanden

Winterbanden zijn niet alleen voor mensen die op wintersport gaan. Winterbanden hebben meer grip op de weg omdat ze meer groeven en nokjes hebben dan zomerbanden. Daardoor kunnen ze ook meer water afvoeren. Handig als u door sneeuw rijdt of op natte, gladde wegen. In de herfst wisselen we uw banden om en houden ze op voorraad.

Zomerbanden op nat wegdek

Onder de 7 graden Celsius is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil. Hier is echter geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Zomerbanden op sneeuw

Met winterbanden is bij sneeuw de remweg meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u dan bij zomerbanden. U staat 28 meter eerder stil. Hier is echter ook geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

;